نوشیدنی هایی که مغز شما را تقویت می کند
برخی از نوشیدنی ها باعث تقویت مغز می شود. این نوشیدنی ها تولید خاص یک شرکت ویژه نیست بلکه نوشیدنی های طبیعی است که مصرف آن برای سالم نگه داشتن مغز توصیه می شود. از طرفی مصرف بعضی از نوشیدنی ها نیز منع شده است. از جمله نوشیدنی های الکلی که به کبد ضرر می رساند و باعث کدر شدن مغز (Brain Fog) می شود.
همچنین نوشیدنی های شیرین برای قلب مضر است و به مرور زمان مشکلات عصبی ایجاد می کند که روی حافظه و تمرکز تأثیر می گذارد. نوشیدنی های حاوی مواد شیرین کننده و رنگ مصنوعی برای مغز سمی است و در نهایت روی قدرت شناخت افراد تأثیر منفی می گذارد. از طرفی این مواد سرطان زا و جهش زاست.
برای تقویت حافظه،تمرکزفکر،دقت و همچنین هوش ، انجام بازی های فکری و مصرف این نوشیدنی ها توصیه شده است:
آب انار
این میوه سرشار از آنتی اکسیدان های منحصر به فرد است که علاوه بر بهبود حافظه، قدرت شناختی فرد را نیز افزایش می دهد. نوشیدن روزی یک لیوان آب انار مفید است.
از دیگر خواص اب انار می توان به موارد زیر اشاره کرد.
•نوشیدن روزانه آب انار طبیعی ( البته بدون رنگ مصنوعی) میتواند با پایین آوردن فشار خون و کاهش میزان هورمون استرس، تنشها و استرس شما را به میزان قابل توجهی کاهش دهد
•خواص آنتی اکسیدانی انار تأثیر زیادی بر کاهش احتمال ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی دارد. آب انار به خاطر داشتن مقادیر فراوانی فلاوونوئید (نوعی آنتی اکسیدان) تأثیر فوقالعادهای بر خنثی سازی سرطان ناشی از رادیکالهای آزاد دارد.
•آب انار همچنین میتواند چربیهای اطراف معده و شکم را در زنان و مردان چاق کاهش دهد
•از ایجاد کلسترول بد پیشگیری میکند و سرخرگها را تمیز نگه میدارد و احتمال حملات قلبی و سکته مغزی را کاهش میدهد.
•آب انار دارای بالاترین سطوح آنتی اکسیدان پلی فنول است،مزایای بسیار زیادی برای بیماران کلیوی به خصوص بیماران در حال دیالیز به همراه دارد.
چای سبز
چای سبز، در تقویت عملکرد مغز موثر است. «EGCG» موجود در چای سبز علاوه بر تقویت حافظه باعث افزایش روند تولید سلول های مغز نیز می شود. چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است. و برای افزایش سلامتی شما می تواند بسیار مفید واقع شود.
بر روی چای سبز تحقیقات بسیاری انجام گرفته و فواید اثبات شده ان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
چای سبز برای درمان ام اس مفید است.
•چای سبز برای پیشگیری و درمان سرطان به کار میرود.
•چای سبز برای درمان بیماری پارکینسون و آلزایمر کاربرد دارد.
•چای سبز سوخت و ساز بدن را بالا برده و اکسیداسیون چربی را افزایش میدهد.
مصرف چای سبز برای سلامت قلب افرادی که دارای تری گلیسیرید بالا هستند بسیار مفید میباشد.
•چای سبز احتمال خطر ابتلا به سرطان مری را کاهش میدهد.
• نوشیدن چای سبز رشد سلولهای سرطانی خاص را متوقف کرده و سطح کلسترول خوب خون را نسبت به کلسترول بد افزایش میدهد.
•چای سبز برای تقویت سیسم ایمنی بدن مفید است.
• برخی از محققان میگویند، نوشیدن منظم چای سبز، از به وجود آمدن حفره در دندان جلوگیری کرده و همچنین رشد باکتری های مخربی که موجب ایجاد جرم دندان میشود، را متوقف می نماید.
•چای سبز قدرت فکری را افزایش داده و قابلیت تمرکز را بالا میبرد.
•چای سبز آرامبخش است و رفع استرس میکند.
•چای سبز در رفع تعدادی از عفونت های قارچی، باکتری و حتی ویروسی (نظیر سرماخوردگی عادی) نیز مفید است.
•چای سبز خلط را از گلوی ملتهب پاک و اثر مواد سمی را خنثی می کند.
• تانین” موجود در چای سبز می تواند از تداوم اسهال جلوگیری کند. اگر می خواهید میزان “تانین” را در چای افزایش دهید، بگذارید بیشتر دم بکشد.
روش دم کردن چای سبز:
• برای تازه و معطر ماندن چای سبز بهتر است آن را در ظرفی تیره بریزید و در محلی تاریک و به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید.
• برای هر نفر یک قاشق مرباخوری چای سبز را در قوری ریخته و به ازای هر یک قاشق، یک لیوان آب داغ با دمای 80 تا 85 درجه سانتیگراد به آن اضافه کرده و درب قوری را به مدت 7 تا 8 دقیقه بگذارید. سپس آن را بنوشید.
• چای سبز مانند چای سیاه نیازی به دم کردن روی حرارت ندارد.
میزان مصرف چای سبز در طول یک روز بصورت نرمال و طبیعی 2 الی 3 لیوان می باشد
شکلات تلخ
فلاوانوئید کاکائو، دیواره رگ های خون را شل می کند و در کاهش فشارخون نقش دارد. این امر باعث می شود اثر تخریبی کمتری روی مغز ایجاد شود. مصرف یک فنجان شکلات داغ می تواند خطر بروز سکته را کاهش دهد.
میزان مصرف روزانه افراد حداکثر 50 گرم شکلات تلخ با مقدار 70 درصد کاکائو می باشد.
اطلاعات تکمیلی :
خیلی ها که شاید خود شما هم یکی از آنها باشید مذاقشان خیلی با مزه های شیرین جور نیست. معمولاً این آدم ها طرفداران سفت و سخت شکلات های تلخ هستند. شکلات هایی که معمولاً با درصد کاکائو داخل آنها (البته بصورت سمبلیک) میزان تلخی شان مشخص می شود. شکلات های تلخ یا Dark Chocolate معمولاً از 60 درصد شروع می شوند و تا 99درصد پیش می روند که البته خوردن شکلات با تلخی بالای 90 درصد کار هر کسی نیست.
یکی از خوشمزه ترین، محبوب ترین و البته گرانترین شکلات های تلخ، شکلات های تلخLindt هستند. بسته بندی شیک و طعم باوقار شکلات Lindt معمولاً نظر مشکل پسندان را هم تأمین می کند. برای آگاهی شما نمونه 85 درصد کاکائو شکلات Lindt را بیشتر برای شما معرفی می کنیم.
معمولاً شکلات های تا 70 درصد کاکائو جزء شکلات های Dark محسوب می شوند و بالای این عدد Extra dark گفته می شود. پس این نمونه از شکلات Lindt جزء Extra dark به حساب می آید. این یعنی این مدل کاملاً تلخ است و شکر کمی در آن به کار رفته.
چای دارچین و زردچوبه
دارچین حاوی ۲نوع ترکیب پروآنتوسیانین و سینامالدئید است که میزان پروتئین های T در مغز را کاهش می دهد. پروتئین های T رسوب مغزی ایجاد می کند که در بیماری اختلال حافظه نقش دارد. زردچوبه به علت داشتن ماده فعال به نام کورکومین مانع از پیشرفت این اختلال می شود. برای کسب نتیجه مطلوب مقدار کمی روغن زیتون نیز به این نوشیدنی اضافه کنید. روغن زیتون حاوی ترکیبی است که از ابتلا به آلزایمر پیشگیری می کند
آب معمولی
علاوه بر این که ۷۰درصد بدن انسان را آب تشکیل می دهد، برای دفع سموم و حفظ شادابی پوست، بدن نیاز به آب دارد. به همین دلیل است زمانی که بدنتان دچار کمبود آب می شود، نمی توانید درست فکر کنید و دچار سردرد می شوید.
روش تهیه بهترین و پاکیزه ترین اب جهان در منزل:
طی تحقیقات پروفسور بردیشیف روسی راز طول عمر رهبران اتحادجماهیرشوروی سابق, هند و کره شمالی نوشیدن این آب می باشد. این پروفسور روسی که 82 سال سن دارد در خصوص چگونگی تهیه این آب دستور زیر را ارائه داده است :
آب معمولی (موجود در شیر آب) را منجمد وسپس آن را از یخچال خارج کرده و اجازه دهید تا دوباره ذوب شود به اندازه ای که درون ظرف فقط قطعه یخی به حجم یک تخم مرغ باقی بماند. این قطعه یخ تمام ناخالصی های آب را ازجمله موادی که سلول های بدن را از بین می برد, به خود جذب می کند. با خارج کردن این قطعه یخ یک لیوان آب سبک به دست می آید که مفیدترین نوشیدنی دنیا است و همچنین در طولانی کردن عمر انسان نیز موثراست.
آب سیب، هویج و چغندر قرمز
نوشیدنی مخلوط این ۳ماده، سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین ها و موادمعدنی است. چغندر، میزان تولید اکسیدنیتریک را در مغز افزایش می دهد و گردش خون را بهبود می بخشد. هویج حاوی بتاکاروتن است که نه فقط برای چشم مفید است بلکه از استحاله مغز نیز جلوگیری می کند. سیب از بروز بیماری استحاله عصب از جمله آلزایمر پیشگیری می کند.
شیر نارگیل
تمامی مواد موجود در نارگیل برای بدن به ویژه مغز مفید است. اختلال حافظه را می توان با مصرف این نوشیدنی به تأخیر انداخت. این نوشیدنی علاوه بر ایجاد تعادل الکترولیت ها، ویتامین ها و موادمعدنی، روند خون رسانی به مغز را بهبود می دهد.
نارگیل، یکی از میوه هایی است که کمتر مصرف می شود اما این میوه دارای مواد معدنی فوق العاده ای است که برتر از هر قرص و ویتامینی در بدن عمل می کند.
نارگیل، یکی از خوراکی های محبوب در کشورهایی مانند تایلند، سریلانکا، هند، جزایر آفریقا یا کارائیب به شمار می رود. در این مناطق از شیر نارگیل برای طبخ غذا یا آماده کردن نوشیدنی مختلف استفاده می شود.
شیر نارگیل ارزش غذای بالایی داشته و سرشار از ویتامین، املاح معدنی، آمینو اسید، کربوهیدرات، آنتی اکسیدان، آنزیم و سایر ریز مغذی های مفید برای بدن است.
این نوشیدنی به دلیل دارا بودن آهن، فسفر و الکترولیت پتاسیم می تواند در کاهش خستگی بدن بسیار موثر باشد. شیر نارگیل را منبع غنی از منگنز، مس، سلنیوم و روی دانسته اند.
محققان در مطالعات اخیر خود دریافتند که شیر نارگیل به مراتب می تواند برتر از قرص ها یا ویتامین ها باشد. در ادامه این تحقیق آمده است:«افرادی که در کار خود با استرس های طولانی مدت روبرو هستند، بیش از پیش به نسبت سایرین با احساس خستگی مفرط دست و پنجه نرم می کنند».
گاهی اوقات اشخاص بسیاری با وجود استراحت طولانی مدت باز هم با احساس خستگی مفرط دست به گریبان هستند، محققان معتقدند تغییر شیوه غذایی، سبک زندگی و استفاده از شیر نارگیل می تواند در کاهش علائم خستگی مفید باشد.
از سایر فواید نارگیل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• کاهش وزن
• کنترل میزان قند خون
• سودمندی در رفع یا کاهش تشنگی
• درمان بیماری های گوارشی یا ناراحتی های معده
• تقویت سیستم ایمنی بدن
• کاهش فشار خون (به دلیل دارا بودن ویتامین های گروه ب و پتاسیم)
• شفافیت پوست
منبع: فودپرس