آنچه در موردکبد چرب باید بدانید -- "منظور از کبد چرب، رسوب چربی در کبد است." -- 21 شهریور 1391
آیا مصرف ماست تاثیر خاصی در بهبود سلامتی دارد؟ -- "در حالی که در توصیه‌های غذایی بر مصرف محصولات لبنی تاکید می‌شود نتایج یک مطالعه جدید نشان ..." -- 01 خرداد 1394
تب مالت، بیماری با منشأ غذایی -- "بیماری بروسلوز یا تب مالت یک بیماری بومی در ایران است" -- 28 ارديبهشت 1394
چالش هاي پيش روي آزمايشگاه هاي همكار غذا و دارو -- "جهت دریافت اصل مقاله با موضوع چالش هاي پيش روي آزمايشگاه هاي همكار غذا و دارو لینک ذیل را ..." -- 06 تیر 1396
خطرات جیوه موجود در غذا های دریا -- "نتایج بدست آمده در یک بررسی  نشان می‌دهد جیوه موجود در غذاهای مختلف می‌ییتواند با ..." -- 21 شهریور 1391
خطرات قزل آلای پرورشی -- "قزل آلای پرورشی ممکن است سرطانزا باشد !" -- 12 بهمن 1394
سرطان کبد با مصرف رنگ خوراکی و سموم سبزیجات -- "دبیر انجمن صنفی آزمایشگاه های غذا و داروی ایران هشدار داد" -- 23 تیر 1394
گوجه فرنگی ، پای ثابت سفره سلامت ایرانیان -- "بخش اصلی گیاه گوجه فرنگی را میوه آن تشکیل می‌دهد که به صورت خام یا پخته در انواع سس‌ها، ..." -- 02 خرداد 1394
نعناع و طراوت پوست -- "مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد نعناع در زیبایی و طراوت‌ پوست و مو نقش مهم و به سزایی ..." -- 21 شهریور 1391
نقش پروتئین های گوشت در کاهش پوسیدگی دندان -- "تحقیقات نشان می دهد که یک نوع اسید آمینه به نام L-arginine، پلاک های بیماری زا و بیوفیلم ..." -- 21 شهریور 1391

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی

روغن ها و چربی ها از جمله مواد غذایی هستند که به دلیل تامین انرژی ،  ویتامین های محلول در چربی ( نظیر ویتامین A , D,E,K) و همچنین اسید های چرب ضروری نقش مهمی در سلامت ما بر عهده دارند که البته میزان مجاز دریافتی روزانه این دسته از مواد خوراکی دارای محدودیت هایی است که به پیشنهاد برخی از متخصصان تغذیه این میزان بر حسب وزن بدن  حدود 65 گرم در روز است.

واحد های ساختمانی چربی ها ، اسید های چرب هستند که خود به دو گروه اصلی اسید های چرب اشباع و اسید های چرب غیر اشباع تقسیم می شوند.اسید های چرب ترانس در دسته اسید های چرب غیر اشباع قرار می گیرند و در زمان تبدیل روغن های مایع به روغن جامد ایجاد می شوند.  به همین دلیل این این نوع از اسید های چرب در روغن های هیدروژنه ، نیمه هیدروژنه و مارگارین به مقدار قابل توجهی وجود دارند. البته  برخی گوشت ها و محصولات لبنی حاوی مقدار کمی چربی ترانس به صورت طبیعی هستند اما بیشتر چربیهای ترانس طی فرآیندهای صنعتی با اضافه کردن هیدروژن به روغن به وجود می آیند، که باعث جامد شدن روغن در دمای معمولی می شود. این روغن های هیدروژنه شده دیرتر از سایر روغنها فاسد می شوند، بنابراین غذاهایی که با این روغنها درست می شوند نیز دیرتر فاسد می شوند.   اسید های چرب ترانس به دلیل افزایش LDL (کلسترول بد) و کاهش HDL (کلسترول خوب) ، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی، سرطان روده ، چاقی و دیابت را افزایش می دهند و به همین دلایل می بایست میزان دریافتی روزانه آنها بسیار محدود شود.

برای کاهش مصرف اسید های چرب ترانس می توان از دستورالعمل های پیشنهادی ذیل استفاده کرد:

1-هنگام مصرف لبنیات سعی کنید از نوع کم چرب آن استفاده کنید.

2- از بخش های کم چرب گوشت قرمز و یا گوشت سفید استفاده کنید و سعی شود تا حد امکان بدون پوست طبخ شود.

3- ترجیحاٌ ازمصرف محصولاتی که بر روی برچسب آنها نوشته شده " در تهیه آن از روغن هیدروژنه یا روغن ترد کننده شیرینی استفاده شده "  پرهیز کنید.

4-برای سرخ کردن از روغن های مایع گیاهی مخصوص سرخ کردن استفاده کنید.

5-ترجیحا ازمصرف  فرآورده های قنادی که در تهیه آنها از روغن جامد و مارگارین استفاده می شود (نظیر انواع بیسکویت، کلوچه ها ، دونات ها و انواع شیرینی های قنادی) پرهیز کنید.

6- به جدول نشانگر رنگی که بر روی محصولات غذایی درج شده است  توجه کنید و ترجیحا آن دسته از مواد غذایی را انتخاب کنید که در قسمت اسید های چرب ترانس،  رنگ آن سبز می باشد.

برخی از مواد غذایی که احتمال حضور اسید های چرب ترانس در آنها زیاد است عبارتند از: اسنکها ، چیپس های سیب زمینی، غذاهای سرخ شده ( نظیر سیب زمینی سرخ کرده، دونات و مرغ سوخاری) ،ذرت بو داده ، بیسکویت ها و کیک های بسته بندی، انواع پیتزا و پنیر پیتزا ، خامه ، مارگارین ، روغن های جامد ( هیدروژنه)

مطالب پربازدید

01.12.2018

ضرورت کنترل اسید های چرب

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی روغن ها و

+ مشاهده

18.11.2015

آزمایشگاههایی که سلامت

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی

+ مشاهده

24.05.2015

چراغ راهنمای غذایی

چراغ راهنمای غذایی  وزارت بهداشت 

+ مشاهده

23.05.2015

همان روز بپزید، همان روز

طی سال‌های اخیر وقوع مسمومیت‌ها و بیماری‌های

+ مشاهده

21.05.2015

اهمیت شناسایی رنگ های

آشنایی با انواع رنگ های مصنوعی و بررسی موارد

+ مشاهده

18.05.2015

راز سلامت در چای سبز

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف چای سبز و چای سیاه

+ مشاهده

پربیننده ترین مطالب

راز سلامت در چای سبز

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف چای سبز و چای سیاه ...

+ مشاهده

آزمایشگاههایی که سلامت ...

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی

+ مشاهده

آنچه در موردکبد چرب باید ...

منظور از کبد چرب، رسوب چربی در کبد است.

+ مشاهده

زندگی با سلامتی

ضرورت کنترل اسید های چرب ...

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی روغن ها و ...

چالش هاي پيش روي ...

جهت دریافت اصل مقاله با موضوع چالش هاي پيش روي ...

راز طول عمر و خاصیت جوان ...

راز طول عمر و خاصیت جوان کنندگی ژل رویال (Royal ...

خطرات قزل آلای پرورشی

قزل آلای پرورشی ممکن است سرطانزا باشد !

آزمایشگاههایی که سلامت ...

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی

سرطان کبد با مصرف رنگ ...

دبیر انجمن صنفی آزمایشگاه های غذا و داروی ایران ...

کاهش دردهای عصبی دیابتی ...

رژيم غذايی گياهی ، درد عصبی ديابتی ها را کاهش می ...

آلودگی پرتقال٬ ليموترش و ...

به گفته مدیر کل آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو ...

Scroll to top