آنچه در موردکبد چرب باید بدانید -- "منظور از کبد چرب، رسوب چربی در کبد است." -- 21 شهریور 1391
آیا مصرف ماست تاثیر خاصی در بهبود سلامتی دارد؟ -- "در حالی که در توصیه‌های غذایی بر مصرف محصولات لبنی تاکید می‌شود نتایج یک مطالعه جدید نشان ..." -- 01 خرداد 1394
تب مالت، بیماری با منشأ غذایی -- "بیماری بروسلوز یا تب مالت یک بیماری بومی در ایران است" -- 28 ارديبهشت 1394
چالش هاي پيش روي آزمايشگاه هاي همكار غذا و دارو -- "جهت دریافت اصل مقاله با موضوع چالش هاي پيش روي آزمايشگاه هاي همكار غذا و دارو لینک ذیل را ..." -- 06 تیر 1396
خطرات جیوه موجود در غذا های دریا -- "نتایج بدست آمده در یک بررسی  نشان می‌دهد جیوه موجود در غذاهای مختلف می‌ییتواند با ..." -- 21 شهریور 1391
خطرات قزل آلای پرورشی -- "قزل آلای پرورشی ممکن است سرطانزا باشد !" -- 12 بهمن 1394
سرطان کبد با مصرف رنگ خوراکی و سموم سبزیجات -- "دبیر انجمن صنفی آزمایشگاه های غذا و داروی ایران هشدار داد" -- 23 تیر 1394
گوجه فرنگی ، پای ثابت سفره سلامت ایرانیان -- "بخش اصلی گیاه گوجه فرنگی را میوه آن تشکیل می‌دهد که به صورت خام یا پخته در انواع سس‌ها، ..." -- 02 خرداد 1394
نعناع و طراوت پوست -- "مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد نعناع در زیبایی و طراوت‌ پوست و مو نقش مهم و به سزایی ..." -- 21 شهریور 1391
نقش پروتئین های گوشت در کاهش پوسیدگی دندان -- "تحقیقات نشان می دهد که یک نوع اسید آمینه به نام L-arginine، پلاک های بیماری زا و بیوفیلم ..." -- 21 شهریور 1391

چراغ راهنمای غذایی  وزارت بهداشت 

 

دکتر ابراهیم جوان:

با توجه به اهمیت اطلاعات تغذیه ای  موجود بر روی انواع محصولات غذایی ونقش آن در سلامت مصرف کنندگان و به دنبال اجباری شدن برچسب های تغذیه ای  از چند سال پیش ، اخیرا سازمان غذا وداروی وزارت بهداشت ضمن ایجاد اصلاحاتی در اطلاعات موجود در این جدول ها ، نشانگر های رنگی جدیدی را علاوه بر جدول های قبلی طراحی کرده است که بر اساس آن مصرف کنندگان می توانند در حد اقل زمان ممکن هنگام خرید یک فراورده  غذایی درمورد  میزان  موادی  نظیر قند ، چربی ، نمک و اسید های چرب ترانس  موجود در آن فراورده که مستقیما در سلامتی افراد نقش دارد  اطلاعات لازم را کسب کنند. بر اساس این سیستم رنگ بندی که در آن از سه رنگ قرمز ، نارنجی و سبز استفاده می شود، اگر رنگ هر یک از این چهارترکیب غذایی سبز باشد مفهوم آن این است که مقدار دریافتی آن ترکیب از هر سهم آن ماده غذایی (مثلا در یک قاشق غذا خوری یا یک لیوان )  در مقایسه با حد اکثر مطلوب اعلام شده از سوی مراجع بین المللی اندک است وخطری سلامتی او را تهدید نمی کند. اگر رنگ هر یک از این چهارترکیب غذایی نارنجی  باشد مفهوم آن این است که مقدار دریافتی آن ترکیب از هر سهم آن ماده غذایی در مقایسه با حد اکثر مطلوب اعلام شده از سوی مراجع بین المللی  در حد متوسط است .اما اگر رنگ هر یک از این چهارترکییب غذایی قرمز باشد مفهوم آن این است که مقدار دریافتی آن ترکیب از هر سهم آن ماده غذایی در مقایسه با حد اکثر مطلوب اعلام شده از سوی مراجع بین المللی  در حد زیاد است و ممکن است سلامتی فرد مصرف کننده را تهدید کند.

بدین ترتیب به نظر می رسد که وزارت بهداشت با این اقدام به نوعی خواهد توانست تا حد زیادی سلامت مصرف کنندگان را  در مورد جلوگیری از مصرف بیش از اندازه  قندها، چربی ها ، نمک و اسید های چرب ترانس که بر سلامت آنها تاثیر منفی دارد ، تضمین نماید ، هر چند که به هر حال تامین چنین  شرایطی از سوی تولید کنندگان مواد غذایی مستلزم  صرف هزینه ها ی اضافی خواهد بود. از سوی دیگر رعایت این چراغهای راهنمای غذایی  در مورد ترکیباتی نظیر قند و چربی برای برخی از فراورده های غذایی  مغایرت هایی با ویژگیهای استانداردهای ملی آن محصول خواهد داشت به این مفهوم که در برخی موارد رعایت استاندارد ملی سبب قرمز شدن رنگ چربی یا قند و حتی نمک در یک ماده غذایی خواهد شد که بدین ترتیب به نظر می رسد  تولید کنندگتن در چنین مواردی  بین یک دوراهی گرفتار شده اند که در نهایت مجبور به رعایت ویژگی های استاندارد ملی مربوطه و عدم توجه به سلامت مصرف کنندگان ودریافت چراغ قرمز یا نارنجی خواهند شد. 

 

مطالب پربازدید

01.12.2018

ضرورت کنترل اسید های چرب

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی روغن ها و

+ مشاهده

18.11.2015

آزمایشگاههایی که سلامت

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی

+ مشاهده

24.05.2015

چراغ راهنمای غذایی

چراغ راهنمای غذایی  وزارت بهداشت 

+ مشاهده

23.05.2015

همان روز بپزید، همان روز

طی سال‌های اخیر وقوع مسمومیت‌ها و بیماری‌های

+ مشاهده

21.05.2015

اهمیت شناسایی رنگ های

آشنایی با انواع رنگ های مصنوعی و بررسی موارد

+ مشاهده

18.05.2015

راز سلامت در چای سبز

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف چای سبز و چای سیاه

+ مشاهده

پربیننده ترین مطالب

راز سلامت در چای سبز

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف چای سبز و چای سیاه ...

+ مشاهده

آزمایشگاههایی که سلامت ...

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی

+ مشاهده

آنچه در موردکبد چرب باید ...

منظور از کبد چرب، رسوب چربی در کبد است.

+ مشاهده

زندگی با سلامتی

ضرورت کنترل اسید های چرب ...

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی روغن ها و ...

چالش هاي پيش روي ...

جهت دریافت اصل مقاله با موضوع چالش هاي پيش روي ...

راز طول عمر و خاصیت جوان ...

راز طول عمر و خاصیت جوان کنندگی ژل رویال (Royal ...

خطرات قزل آلای پرورشی

قزل آلای پرورشی ممکن است سرطانزا باشد !

آزمایشگاههایی که سلامت ...

در گفتگو با دکتر ابراهیم جوان آملی

سرطان کبد با مصرف رنگ ...

دبیر انجمن صنفی آزمایشگاه های غذا و داروی ایران ...

کاهش دردهای عصبی دیابتی ...

رژيم غذايی گياهی ، درد عصبی ديابتی ها را کاهش می ...

آلودگی پرتقال٬ ليموترش و ...

به گفته مدیر کل آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو ...

Scroll to top